Encuesta rural de alimentación y nutrición en Moraira (Alicante)
DOI:
https://doi.org/10.18002/analesdeveterinaria.v11.8888Keywords:
Deficiencias dietéticas, Educación alimentaria y nutricional, Nivel nutricionalAbstract
1. A dietetic study is carried out in 25 families from a village along Levante coast, Moraira, with a
total of 102 persons, 59 adults and 43 children. The dietetic survey was done during two weeks and following the procedure of inventary and shoppings. Afterwards the nutricional state of the
subjects was examined using the cross reference card shown in the paper.
2. There was a deficit of calcium and vitamin A. And in a lesser degree of riboflavin and niacin. There is neither a deficit of calories or of total proteins, and animal proteins of good quality are
high (41 % the total). There is no other deficit of the remaining nutrients.
3. The dietetic deficiencies are mainly due to the low comsumption of milk, and cheese, caused partly to ignorance.
4. These deficiences result in stunted growth of children.
5. The best measure to increase the level of nutritional state of this village would be to stimulate the consumption of milk and cheese and better knowledge of the rational way of nourishing
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 1965 Bonifacio Alonso Rodríguez

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Los autores que publican en esta revista están de acuerdo con los siguientes términos:
- Los autores ceden de forma no exclusiva los derechos de explotación (reproducción, distribución, comunicación pública, transformación) a la Universidad de León, por lo que pueden establecer, por separado, acuerdos adicionales para la distribución no exclusiva de la versión de la obra publicada en la revista (por ejemplo, alojarlo en un repositorio institucional o publicarlo en un libro), con un reconocimiento de su publicación inicial en esta revista.
- Este trabajo se encuentra bajo la Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License. Puede consultarse desde aquí la versión informativa y el texto legal de la licencia.
- Se permite y se anima a los autores a difundir electrónicamente las versiones pre-print (versión antes de ser evaluada) y/o post-print (versión evaluada y aceptada para su publicación) de sus obras antes de su publicación, ya que favorece su circulación y difusión más temprana y con ello un posible aumento en su citación y alcance entre la comunidad académica.