Some facts concerning the epizootiology of Trichinellosis in Spain
DOI:
https://doi.org/10.18002/analesdeveterinaria.v15.8936Keywords:
Trichinellosis, EpizootiologyAbstract
Trichinellosis is a zoonosis which is of considerable importance in Spain, both from a sanitary point of view and by way of its economic repercussions. This is due to its existence in hosts of the domestic and sylvatic fauna. together with other special circumstances such as certain nalional gastronomic hahits (the consumption of uncooked pork, ham, «chorizo» sausages, etc.), the structure of the active population (a great proportion of whom are employed in Agriculture), and the relatively low standard of living amongst country people. in whose diet pork is one of the main sources of animal proteins. These circunstances haYe necessitated the setting up of organizations for the microscopic examination of meat. the cost of which amounls to a considerable sum.
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 1969 Antonio R. Martínez Fernández, Benito M. Aller Gancedo, Miguel Cordero del Campillo

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Los autores que publican en esta revista están de acuerdo con los siguientes términos:
- Los autores ceden de forma no exclusiva los derechos de explotación (reproducción, distribución, comunicación pública, transformación) a la Universidad de León, por lo que pueden establecer, por separado, acuerdos adicionales para la distribución no exclusiva de la versión de la obra publicada en la revista (por ejemplo, alojarlo en un repositorio institucional o publicarlo en un libro), con un reconocimiento de su publicación inicial en esta revista.
- Este trabajo se encuentra bajo la Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License. Puede consultarse desde aquí la versión informativa y el texto legal de la licencia.
- Se permite y se anima a los autores a difundir electrónicamente las versiones pre-print (versión antes de ser evaluada) y/o post-print (versión evaluada y aceptada para su publicación) de sus obras antes de su publicación, ya que favorece su circulación y difusión más temprana y con ello un posible aumento en su citación y alcance entre la comunidad académica.